top of page

Het Westland Saxofoon Orkest is een aanstekelijk musicerende club saxofonisten onder de bezielende leiding van Erik-Jan de With. Ik heb een aantal malen als solist met het orkest mogen optreden en dat was een waar genoegen!

                                                                               ARNO BORNKAMP

OVER ONS

“It is always a real pleasure working with and seeing first hand, the wonderful Westland Saxophone Orchestra.” 

Dat zijn de lovende woorden van de Britse top saxofonist en componist Andy Scott, op wiens uitnodiging het Westland Saxofoon Orkest in november 2016 in Manchester op het podium stond.

 

Het Westland Saxofoon Orkest bestaat inmiddels 7 jaar en speelt een afwisselend repertoire, van klassiek tot lichte muziek met begeleiding van een ritmesectie. Het orkest heeft inmiddels op vele podia opgetreden als de Beurs van Berlage, het jaarlijkse grote evenement Festival Classique en festivals als Dag in de Branding, Blazen aan het Spui en Sax Only op het conservatorium van Antwerpen.

 

Op haar cv heeft het WSO al optredens met grote namen zoals John Helliwell van de bekende band SUPERTRAMP,  Arno Bornkamp, David Kweksilber, Ties Mellema, Leo van Oostrom, Bart Wirtz (Artvark saxofoonkwartet) Andy Scott (Manchester) en Benjamin Herman, bekend van de New Cool Collective Big Band. De saxofonisten timmeren hard aan de weg, onder de bezielende leiding van dirigent en saxofonist Erik-Jan de With. Zijn saxofoonorkest bewijst de veelzijdigheid van de saxofoon. De ingrediënten: een mix van klassieke en moderne muziek, projectmatig werk en intensieve repetities ter voorbereiding op een concert. En met succes: een eerste cd in 2015, een geweldig lustrumconcert in 2017 en nu, dankzij hard werken en trouwe fans, een tweede cd. Een swingende mix van toegankelijke muziek, gespeeld door een ambitieuze groep saxofonisten, in samenwerking met fantastische solisten.

Sopranino saxofoon  

Ingeborg BrillemansSopraan saxofoon

Marleen de Groot-Verduyn & Jim Brinkman

 

Alt saxofoon

Martijn van Ditshuizen, Mayke Belet, ​ Ineke Vonk, Janet Lamy, Heiko Geerts,Nina Roessen, Lola Paternotte, Michelle van Alphen, Louise Blonk & Suzanne Zandbergen. 

 

Tenor saxofoon

Eric Brillemans, Frank van der Lans, Dexter Paternotte, Aukje Marinus & Marjon de With

 

Bariton saxofoon

Paul van de Knaap, Wouter Zaal, Reense Swillens,  ​

 

Bas saxofoon

Rob Diependaal & Martin Kornet

Contrabas saxofoon/Tubax

Mariano van Kester

 

  

Foto: Klara Paternotte

bottom of page