top of page

Blazers Collectief WEST

Het Blazers Collectief WEST is opgericht voor het nieuwjaarsconcert Knallend Westland 2016. Oprichter Erik-Jan de With gaf het project toen nog de naam Westland Blazers Collectief mee. Het collectief bleek een gouden combinatie te zijn.

De artistieke leiding is in handen van saxofonist Erik-Jan de With en de zakelijke leiding wordt gevoerd door Niels ’t Hart. Het Collectief is samengesteld uit 17 musici: blazers (zowel hout- als koperblazers) en ritmesectie(slagwerker/drummer, toetsenist,gitarist & basgitarist.)

In het Collectief werken we met talenten uit het Westland. Op het Westland Nieuwjaarsconcert werken we ieder jaar met een viertal talenten. Dit met succes want van de afgelopen drie edities zitten er nu drie toptalenten op de jongtalenten opleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam.

BCWEST wil op hoog niveau muziek maken en met elk concert een verhaal vertellen 

BCWEST-programma’s zijn een mix van verschillende, soms vér uiteen liggende genres. Funk, klassiek, soul, avant-garde en popmuziek. Voor elk programma wordt vrijwel alle te spelen muziek gecreëerd. Ze wordt ofwel speciaal gecomponeerd ofwel speciaal gearrangeerd. 

Blazers Collectief WEST

KLEINE BEZETTING

De Kleine bezetting van Blazers Collectief WEST bestaat uit de ritmesectie (drums, el. gitaar, basgitaar en toetsen) en 4 blazers.

Meer informatie volgt.

Saxofoon Collectief WEST

Bezetting:

Erik-Jan de With - sopraan saxofoon

Peter Habraken - alt saxofoon

Andy Scott - tenor saxofoon

Michiel van Dijk - bariton saxofoon

De saxofoongroep van het Blazers Collectief WEST vormt samen het

Saxofoon Collectief WEST. Onlangs heeft dit Collectief een deel uit Wiek van componist 

Douwe Eidenga uitgevoerd voor Koningin Maxima.

24 augustus speelt het Saxofoon Collectief WEST i.s.m. Slagwerk Den Haag de compositie WIEK van Douwe Eisenga op het prestigieuze Nazomer Festival in Middelburg. Meer informatie kunt u vinden op www.theaterzeelandia.nl

Brass Collectief WEST 

Meer informatie volgt.

bottom of page