top of page

Westland Saxofoon Orkest.

Saxoland Weest Kroonstof.

Hoog gedreven plezier!

         DAVID KWEKSILBER

NIEUWS
NIEUW 25 maart concert.png
04 februari 2023
Triple concert Westland Saxofoon orkest, Gelders Fanfare Orkest &
Blazers Collectief WEST

25 maart geeft het Westland Saxofoon Orkest een concert met solisten  John Helliwell, saxofonist van Supertramp, en Marc Scholten, Lead-altist van het Metropole Orkest. Dit in samenwerking met het Gelders Fanfare Orkest en Blazers Collectief WEST.

Op het programma staat o.a. Bu
zzin’- Rolf Delfos, Dark Rain - Andy Scott met solisten Daan van Koppen en Erik-Jan de With, Quincy Convince Me - Quincy Jones, Logical Song - Supertramp, Quintessence - Quincy Jones, September - Earth, Wind & Fire.

De kaarten zijn nu online te bestellen of 25 maart
aan de deur te verkrijgen. Kli
k hier op de link: 
24 maart WSO Societeit Poster.jpg
01 februari 2023
Westland Saxofoon Orkest speelt in Sociëteit de Witte
We kunnen wel stellen dat we voor deze avond mogen samenwerken met ‘two leading men’ uit de muziekbusiness.

Allereerst John Helliwell; tenorsaxofonist van Supertramp. Een van de meest vooraanstaande symfonische-rockgroepen uit die tijd. Naast alle bekende specials en zijn herkenbare geluid op de grijs gedraaide (gestreamde) platen waagt hij zich ook aan de jazz.

Zo bewijst hij vrij recent met het uitbrengen van een jazz album. Waar hij de samenwerking aangaat met de contrabassist Jasper Somsen, Hans Vroomans (piano) en Marcel Serierse (drums).

Naast hem die avond Marc Scholten; leadsaxofonist van het Metropole orkest. Daarmee ook direct een van de meest vooraanstaande saxofonisten in dit genre.

CONCERT 24 maart 2023

Begeleiding

De muzikale leiding is in handen van Erik-Jan de With. Een vooraanstaande naam in de moderne muziek. Zo speelt hij als saxofonist bij Ensemble Klang, Orkest De Ereprijs en voor de gelegenheid bij het Asko|Schönberg.

Maar bovenal is hij de verbinding bij veel projecten in de Haagse en Westlandse regio. Als oprichter van het Westland Saxofoon Orkest weet hij dé perfecte combinatie te vinden tussen professionals, conservatorium- studenten en enthousiaste hobbyisten.

Dit resulteerde in projecten met o.a. David Kweksilber, Benjamin Herman en Bart Wirtz. En voor de goede verstaander; inderdaad allemaal saxofonisten. Want dat is wat ons bindt; de saxofoon en alles wat die te bieden heeft. Getuige ook de samenstelling van onze, voor dit project, 16-koppig orkest. Van de sopranino tot aan de bassaxofoon; ieder register is vertegenwoordigd.

Om het helemaal compleet te maken nemen we voor het gemak ook nog een ritmesectie mee.

Dit concert op deze bijzondere locatie wilt u niet missen! Kaarten zijn verkrijgbaar op www.Jazzattheclub.nl

06 december 2020
THIS CHRISTMAS VANUIT DE HUISKAMERS

Met trots presenteren wij u ons eerste kerstnummer: This Christmas. Het zal voor velen een andere kerst dan anders worden. Op afstand, maar toch met elkaar verbonden. We hopen in 2021 weer live voor u te kunnen spelen, maar voor nu geniet u lekker vanuit huis van ons kerstnummer in samenwerking met zangeres Loeki.
POSTER  2 WSO (gesleept).png
01 oktober 2022
LIVE CONCERT & STREAMING

30 oktober geeft het Westland Saxofoon Orkest een concert met niemand minder dan Rolf Delfos (Sax) en de getalenteerde zangeres Loeki (Voice kids) Er zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus wees er snel bij. Het concert begint om 20.00 uur.

Op het programma staat o.a. Buzzin’- Rolf Delfos, Human Nature - Michael Jackson, Drips of Kir - Rolf Delfos, Quincy Convince Me - Quincy Jones, Purple Rain - Prince, The Road -  Rolf Delfos, No Words - Laura Vane, September - Earth, Wind & Fire.

Omdat er een beperkt aantal kaarten beschikbaar zijn voor het live concert op 10 oktober hebben we besloten om het concert op te nemen. We gaan de opname van het concert streamen op 17 oktober. Binnenkort meer informatie hierover.
01 september 2020
SEPTEMBER VANUIT DE HUISKAMERS
Door het coronavirus leven we in een roerige tijd. We willen het seizoen toch vrolijk beginnen en hebben daarom weer allemaal thuis een opname gemaakt van het nummer SEPTEMBER van Earth, Wind & Fire. Saxofonist Marc Scholten, lead altist van het Metropole Orkest, speelt een prachtige solo.
01 juni 2020
NO WORDS IN CORONATIJD

Het is tijd om weer van ons te laten horen! 

Omdat 'live' met elkaar spelen nog steeds moeilijk is, zijn we creatief geweest en hebben we iets opgenomen! 

Met trots presenteren we No Words, in samenwerking met saxofonist Rolf Delfos en zangeres Loeki.

We hopen in het najaar weer een keer live voor u te kunnen spelen!

bottom of page